Messi og Ronaldos internationale statistik

Alle statistikker på denne side opdateres automatisk

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har begge haft imponerende internationale karrierer for henholdsvis Argentina og Portugal.

Messi er Argentinas bedste målscorer gennem tiderne med 71 mål i 142 landskampe og scorer 0,50 mål pr. kamp. Han er også Argentinas bedste målgiver gennem tiderne med 42 assists.

På samme måde er Ronaldo Portugals bedste målscorer gennem tiderne med utrolige 102 mål i 171 landskampe, hvilket giver et gennemsnit på 0,60 mål pr. kamp.

Hvis vi ser på antal spillede minutter, scorer Messi et mål hvert 164,7 minut, mens Ronaldo scorer et mål hvert 132. minut.8 minutter.

Medregner man assists, bidrager Messi direkte til et mål hvert 103,5 minut for Argentina, mens Ronaldo scorer eller assisterer hvert 102,6 minut for Portugal.

Det er tydeligt, at begge spillere har bidraget betydeligt og produktivt til deres landshold, og det har de gjort i over 15 år. Dette er universelt accepteret for så vidt angår Cristiano; desværre er der dog en populær Messi-myte, som ofte bliver eftersnakket af tilfældige fodboldfans.

Disposition af Messi-myten

Vi har alle hørt nogen sige det på et eller andet tidspunkt…

“Messi har aldrig gjort det på internationalt niveau”

Denne fortælling har materialiseret sig gennem Messis uheldige rekord, hvor han har tabt 4 store internationale slutrunder med Argentina. Det svarer dog til at læse overskriften og ikke hele artiklen.

Mærkeligt nok synes mange mennesker at have svært ved at forstå, at det er bedre at nå finalen end ikke at nå finalen, og Argentina har gjort dette ved fire forskellige lejligheder i løbet af Messis seniorkarriere. De har kun tabt én af disse kampe i ordinær tid, tabt én gang i forlænget spilletid og to gange efter straffesparkskonkurrence.

Det er tragisk uheldigt at slutte som nummer to fire gange (især under de førnævnte omstændigheder), men det virker mærkeligt at antyde, at Messi er en international fiasko, fordi hans hold regelmæssigt kom i top 2, men ikke i top 1.

Hvis Higuain havde afsluttet en af sine herlige chancer i disse slutrunder, så er det sandsynligt, at Messi ville blive hyldet som en international succes, hvilket er en pæn opsummering af alt det, der er galt med den måde, fodboldspillere analyseres på. Selvfølgelig kan Messi ikke helt fritages for skylden, da han selv missede en stor chance i VM-finalen i 2014.

Det er sandsynligt, at nogle velmenende personer falder i fælden med “Messi har aldrig gjort det på internationalt niveau”, fordi hans målscorerensultat på 0,50 mål pr. kamp er betydeligt lavere end det, han registrerer i Barcelona. Det samme gælder dog for Ronaldo, hvor hans 0,60 mål pr. kamp er betydeligt lavere end hans gennemsnit på klubniveau. For ikke at nævne, at 0,5 mål pr. kamp er den målestok, der typisk bruges til at måle elitestrikere; endnu et tilfælde af, at Messi er offer for sine egne absurde standarder.

Leo Messi spiller også anderledes for Argentina, end han gør for Barcelona, idet han indtager en dybere og mere playmaker-centreret rolle. Dette bekræftes af det faktum, at Messi har leveret hele 42 assists ud over sine 71 mål. Når man medregner assists, har Messi og Ronaldo derfor meget ensartede rekorder pr. mål/assist på internationalt niveau (103,5 minutter pr. mål/assist mod 102,6 minutter pr. mål/assist).

Hvis du stadig er i tvivl, så lad os se på nogle af de rekorder, som Messi har sat på internationalt niveau.

• 🏅 Flest mål scoret i CONMEBOL VM-kvalifikationskampe (delt med Suarez)

• 1 assist
  • 23 nøglepasninger (flest i turneringen)
  • 46 driblinger (flest siden 1986)
  • 4 MOTM-priser (VM-rekord)
  • Den vigtigste forskel mellem Maradona i 1986 og Messi i 2014 er, at Burruchaga scorede sin en mod en i finalen, mens Higuain ikke gjorde det.

Internationale trofæer

Det sted, hvor Cristiano har en fordel i forhold til Messi, er naturligvis det afgørende store internationale trofæ. Ronaldo har nået to store internationale finaler med Portugal, begge ved europamesterskaberne. I den første, helt tilbage i 2004, blev hans portugisiske hold slået på hjemmebane mod de udenforstående grækere, som vandt med 1-0.

Hans anden store finale fandt sted i Paris 12 år senere, hvor modstanderen denne gang var et favorithold på hjemmebane: Frankrig. Desværre for Ronaldo pådrog han sig en skade efter blot otte minutter og måtte i sidste ende lade sig udskifte i det 25. minut. Mere heldigt var det dog, at Portugals Eder efter 90 minutter uden mål i tillægstiden scorede sejrsmålet fra 25 meter. Portugal og Cristiano Ronaldo blev europamestre for første gang.

I 2019 vandt Portugal også den allerførste udgave af UEFA Nations League, en helt ny konkurrence, der blev indført for at erstatte de slidte internationale venskabskampe. Ronaldo spillede ingen rolle i de fire kampe i gruppespillet, men da Portugal kvalificerede sig til semifinalen, kom han tilbage med et brag og scorede et hattrick for at slå Schweiz 3-1 og sende Portugal i finalen. Her mødte de Holland, hvor Gonçalo Guedes scorede kampens eneste mål.

Det var hverken et EM eller et VM, men Ronaldo fik ikke desto mindre sit andet internationale trofæ på 4 år.

• ❌ VM 2014 – 0-1 (AET) vs Tyskland
    • ❌ Copa America 2015 – 0-0 vs Chile (1-4 penne)
    • ❌ Copa America 2016 – 0-0 vs Chile (2-4 penne)

Så langt ud over Leo Messi’s fire store finalenederlag, deltog han også i OL i 2008, hvor et U23-landshold fra Argentina (plus tre spillere over alderen) vandt alle kampe på vej til guldmedaljen. Så ingen VM eller Copa America for Messi, men OL-guldet mildner helt sikkert slaget noget.

Og derudover vandt Messi også FIFA U20-VM i 2005, hvor han scorede 6 mål (heraf 2 i finalen) undervejs.

Mål i konkurrence- vs. venskabslandskampe

Ronaldo har scoret en langt større andel af sine internationale mål i konkurrencekampe end Messi, idet han har scoret 84 ud af sine i alt 102 mål i konkurrence-landskampe (82,35 %). Messi har scoret 37 mål ud af 71 i konkurrerende landskampe (52,11 %).

Messi Internationale mål & Assists

• Konkurrencekampe: 37 mål, 27 assists, 95 landskampe
  • Venskabskampe: 34 mål, 15 assists, 47 landskampe
  • Ronaldo Internationale mål & Assists

• Konkurrencekampe: 84 mål, 21 assists, 122 landskampe
  • Venskabskampe: 18 mål, 9 assists, 49 landskampe
  • Cristiano Ronaldo har klart den overlegne målscoringsstatistik i konkurrerende landskampe, men vi skal tage højde for modstanderniveauet.

Målniveau

En af grundene til kontrasten i mål i venskabskampe/konkurrencer mellem de to er den type modstandere, de typisk møder. I Europa er VM- og EM-kvalifikationen opdelt i flere grupper, hvor hver gruppe indeholder et par ekstremt lavt rangerede hold, såsom Andorra, Liechtenstein, Luxembourg, Letland, Færøerne og mange flere.

I Sydamerika har de derimod ikke en kvalifikationsfase til Copa America, og VM-kvalifikationen indeholder en enkelt gruppe, hvor man skal spille mod alle kontinentets sværvægtere. Der er heller ingen rigtig nemme kampe i denne gruppe, og selv det lavest rangerede hold Bolivia er et berygtet hårdt hold at spille ude på grund af det usædvanligt høje højdeniveau.

Som følge af disse kontrasterende situationer har Ronaldo spillet mange flere konkurrencekampe mod lavere rangerede hold end Messi. Den gennemsnitlige officielle FIFA-rangliste for Ronaldos modstandere i konkurrencekampe er 53, mens den gennemsnitlige rangliste for Messis modstandere i konkurrencekampe er 34.

For at illustrere dette er Ronaldos fem foretrukne modstandere med hensyn til scorede mål i konkurrerende landskampe Litauen, Sverige, Andorra, Armenien og Letland, som tilsammen har en gennemsnitlig FIFA-rangliste på 101,2.

Messis fem foretrukne modstandere med hensyn til scorede mål i internationale turneringer er Ecuador, Paraguay, Venezuela, Uruguay og Panama, som tilsammen har en gennemsnitlig FIFA-rangering på 43,2.

For at præcisere, er dette absolut ikke en fornærmelse mod Ronaldo; hvis Messi havde mulighed for at spille mod så lavt rangerede hold med samme regelmæssighed, ville hans hyppigste ofre være meget lig hinanden. Det, der skal tages med her, er, at der er en relevant kontekst i forhold til parrets scoringsniveauer i konkurrence/venligt spil, som ikke kan ignoreres.

Mål i internationale turneringer & Assists

Ronaldo fik sin debut i en stor turnering på hjemmebane ved Euro 2004, hvor han scorede 2 mål og nåede hele vejen til finalen, inden han led et choknederlag til Grækenland. Messi debuterede ved VM i 2006, hvor han scorede 13 minutter efter sin første optræden. Yderligere mål ved VM i 2014 og 2018 gav Messi den enestående rekord at være den eneste spiller, der har scoret ved et VM i teenageårene, tyverne og trediverne.

Messi Store internationale turneringsmål & Assists

Turnering Mål (Gruppe/KO) Assists (Gruppe/KO) Apps (Gruppe/KO) Out in Awards
    VM i fodbold 2006 1 (1/0) 1 (1/0) 3 (2/1) Kvarter (kuglepenne)