High school senior Reed Brown sluttede på tredjepladsen i pro mændenes mile i 3:59,30 ved Festival of Miles i St. Louis, hvilket gør ham til den tiende high school-dreng, der bryder fire miles i mile. Hans tid gør Oregon-begrebet til den fjerde high school miler gennem tiderne.

WATCH FULL RACE HER

Brown blev begravet i flokken tidligt, nær sidstepladsen efter at have krydset 400 meter på 61,5 sekunder. Men han begyndte at rykke op på de sidste 600, placerede sig i spidsen for en forfølgerpakke bag Morgan McDonald og lukkede i 56,8 sekunder for at bryde barrieren. McDonald, en junior fra Wisconsin, vandt i tiden 3:57, og Rorey Hunter blev nummer to i tiden 3:58.
Browns officielle splits var 61,54 (formentlig 409 meter), 60,88, 60,08, 56,80.
KOMPLETE RESULTATER
Tre forskellige high school-drenge – D.J. Principe, Sam Worley og Cooper Teare – havde løbet 4:00 miles i denne sæson, og Brown havde kun løbet 4:03. Men Foot Locker-mesteren fra Southlake Carroll, Texas, kom først under barrieren. Dette er den anden store præstation i træk for Brown efter at have mistet en Texas-statsmestertitel til Worley, som slog Brown til statsmesterskaberne i cross country og på 1600 meter.
Brown, Principe, Worley og Teare skal alle løbe mod hinanden ved Brooks PR Invitational om to uger.
Tiden er den hurtigste udendørs mile af en high school-dreng siden 2001, hvor Alan Webb løb den stadig gældende nationale rekord på 3:53,43. Kun Webb, Jim Ryun (3:55,3) og Drew Hunter (3:57,81 indendørs) har nogensinde løbet hurtigere end Brown som prep.