William Clyde Elliot II ei ehkä soita kelloja, mutta Chase Elliott, 23-vuotias stock car kilpa-ajaja, on varmasti joku olet kuullut. Hän on syntynyt Jousimiehen horoskooppimerkissä 28. marraskuuta 1995 Dawsonvillessä, Georgiassa Yhdysvalloissa, ja tällä hetkellä hän on yksi NASCAR-sarjan lupaavimmista kuljettajista.

Näytä tämä viesti Instagramissa

Auringonpaiste Poconossa, Aloitetaan kello kahdelta:30 Eastern. Virittäytykää jos kiinnostaa, ja jos ei kiinnosta… no sitten ei. Happy Sunday #di9

A post shared by Chase Elliott (@chaseelliott9) on Jul 29, 2018 at 7:09am PDT

Family Life

Chasen isä Bill oli yksi menestyneimpiä NASCAR-osakilpa-autoilijoita. Hänet tunnettiin uransa aikana nimellä Awesome Bill from Dawsonville, ja hän oli yksi poikansa roolimalleista. Chase peri isältään lahjakkuuden, intohimon vauhtiin ja adrenaliinin.

Chase kilpailee tällä hetkellä Monster Energy NASCAR Cup Series -sarjassa numero 9 Chevrolet Camaro ZL1:n ratissa. Tämä nuori kuljettaja ei ainoastaan ohittanut isänsä saavutuksia, vaan on myös voittanut lukuisia palkintoja ja kunnianosoituksia yhtenä nuorimmista NASCAR-mestareista.

Chase Elliottilla on kaksi vanhempaa sisarpuolta isän puolelta, Lauren Star ja Britanny. Hänen äitinsä Cindy, entinen ”Illustratedin” ja ”Scenen” valokuvaaja, on Elliottin perheen manageri ja sosiaalisen median johtaja.

Koulutus

Chase Elliott aloitti uransa nuorena, mutta hän ei laiminlyönyt koulutustaan. Ottaen huomioon, että hän aloitti kilpailemisen 13-vuotiaana (kuudennella luokalla), teini-ikäisen oli melko haastavaa tasapainoilla uran ja koulutuksen välillä, sillä hän jätti usein luennot väliin, mutta Chase on onnistunut siinä. Vuonna 2014 hän kirjoitti ylioppilaaksi Kings Ridge Christian Schoolista, mutta ei ajatellut mennä yliopistoon, koska hän oli jo päättänyt sitoutua kilpauraan. USA Today Sportsin haastattelussa Chase sanoi:

”Kun muistelee koulua, ei muista, kuinka monta tuntia valvoi myöhään ja opiskeli kokeita varten. Jään kaipaamaan hyviä hetkiä, nauramista kaikkien kavereiden kanssa. Koulun puolelta ehdottomasti ei. Se ei todellakaan ollut minulle se nautinnollisin asia. Ehdottomasti mieluummin ajaisin kilpaa.”

Chase Elliott

Tie maineeseen

Virallisten tietojen mukaan Chase Elliottin ura alkoi virallisesti 14-vuotiaana, vuonna 2009 X-1R Pro Cup -osakilpailusarjassa. Hänellä oli 11 osakilpailun jälkeen yksi voitto ja 10 kärkikymmenikköön sijoittumista.

Seuraavana vuonna hän voitti matkallaan Blizzard Seriesin, Miller Lite -sarjan ja Gulf Coastin mestaruuden, ja hänet julistettiin Georgia Asphalt Pro Late Model Seriesin vuoden tulokkaaksi. Vuonna 2011 hän voitti Snowball Derbyn, nuorin mestari tämän kilpailun historiassa, ja samana vuonna hän allekirjoitti kolmivuotisen sopimuksen Hendricks Motorsportsin kanssa ja alkoi kilpailla Stock Car Touring -sarjassa.

Stock Car Touring -ura

Ensimmäisenä ja toisena kautenaan Chase kilpaili K&N Pro Series -sarjassa, East- ja West-divisioonissa, ja saavutti pientä menestystä, kolmannen ja neljännen sijan; kolarin jälkeen hän lopetti yhden kisan 17. sijalle.

Vuonna 2013 Elliott voitti The Tricky Triangle -kilpailun Pocono Racewaylla, minkä jälkeen ARCA Racing Series teki myönnytyksen ja salli 17-vuotiaan Chasen osallistumisen, josta tuli näin ARCA:n superspeedway-kilpailujen historian nuorin voittaja.

Pitkä päivä. Sijoittui 19. sijalle NAPA Chevroletilla Atlantassa.

Posted by Chase Elliott on Sunday, February 24, 2019

Liittyminen kansalliseen NASCAR-sarjaan

Vuonna 2013 Chase Elliott osoitti menestyvänsä rekkakuskina, paalupaikan nuorimpana osallistujana UNOH 200 -kilpailussa Bristolissa, Tennesseen osavaltiossa, ja voitti sitten epäilyttävän kilpailun romutettuaan yhden kilpailijansa viimeisessä kaarteessa Chevrolet Silverado 250 -kilpailussa Burketonissa, Ontariossa.

Sen jälkeen Chase piti lyhyen tauon rekkakilpailuista vuoteen 2016 asti; voitettuaan Alpha Energy Solutions 250 -kilpailun Henry Countyssa, Ridgewayssä, Virginiassa vuonna 2017 Elliott ei ole saavuttanut merkittävää menestystä rekkakilpailuissa.

Tammikuusta 2014 lähtien tämä nuori kuljettaja tuli osaksi NASCAR Xfinity Series -sarjaa. Tuon vuoden aikana hän voitti muun muassa O’Reilly Auto Parts 300, VFW Sports Clips Help a Hero 200 ja EnjoyIllinois.com 300 -kilpailun. Hän päätti vuoden nuorimpana Nationwide Seriesin mestarina.

Cup Seriesin debyytti

Vuonna 2015 Chase Elliott liittyi NASCAR:n kärkikilpailuun, joka tunnetaan nimellä Monster Energy Cup Series, mutta ilman merkittävää menestystä kyseisellä kaudella, vaikka vuoden tulokkaana hänellä oli paalupaikka Daytona 500:een; vaikka hänellä oli johtoasema hallussaan, niin hän ajoi kisan hännänhuippujen joukossa, koska liukastui radalta. Riittävillä viiden parhaan ja kymmenen parhaan sijan sijoituksilla Elliott sijoittui kuitenkin tällä kaudella lopullisessa sarjataulukossa viidenneksi ja pääsi NASCAR:n pudotuspelikilpailuun, jossa hän sijoittui kymmenenneksi.

Viime vuonna uransa kuudennella kaudella ajaneen nuoren Chasen merkittävin menestys oli voitto Monster Cup -sarjan osakilpailussa Watkins Glenissä. Pian voitti myös kaksi muuta osakilpailua, Gander Outdoors 400:n Doverissa ja Hollywood Casino 400:n Kansas Cityssä Kansasissa.

Nettovarallisuus

Vuoden 2016 jälkeen, jolloin hänestä tuli osa Sprint Cup Series -sarjaa, Chase Elliott on houkutellut useita sponsoreita, kuten NAPA, Mountain Dew, 3M, Good Year ja monet muut. Viimeisimpänä Elliottin tiimiin on liittynyt Hooters, jotka kaikki ovat antaneet merkittävän panoksen, joten hänen nettovarallisuudekseen lähteet arvioivat 2 miljoonaa dollaria, mikä näyttäisi varmasti nousevan vielä korkeammaksi tulevaisuudessa.

Onko Chase Elliott sinkku?

Naori ja viehättävästä iästään huolimatta Chase Elliottia ei tunneta myrskyisästä rakkauselämästä. Vaikka kukaan ei tarkalleen tiedä kuinka kauan, hänellä on suhde opiskelija Kaylie Greenin kanssa; he vaikuttavat rakastavalta parilta, sillä he esiintyvät usein julkisuudessa. Kaylie seuraa ja tukee Chasea kilpailujen aikana – hän on melko perehtynyt kilpaurheiluun, sillä myös hänen isänsä ja veljensä ovat NASCAR-kuljettajia.

Fyysiset ominaisuudet

Chase Elliott on tummahiuksinen mies, pituutta noin 1,78 metriä (5ft 10ins) ja painoa 145 kiloa (66kg). Yhtenä NASCAR-kilpailujen nuorimmista osallistujista Chase herättää varmasti huomiota ulkonäöllään, sillä hän on aina iloinen ja hymyilevä.

Lounas tai illallinen @Hooters on minulle tänään ystävät. Muistakaa ottaa @MountainDew siipienne kanssa. Visit https://t.co/qHEGszOFmm for details. pic.twitter.com/nC1WKsY9F0

– Chase Elliott (@chaseelliott) October 22, 2018

Interesting Facts

• Chase Elliott tykkää pelata videopelejä vapaa-ajallaan. Hän fanittaa Fortnitea ja georgialaista jalkapallojoukkuetta Atlanta Bravesia.
  • Äitinsä Cindyn mukaan Chase on kuin isänsä – hän rakastaa voittamista, mutta osaa hävitä tyylillä ja arvokkaasti.
  • Hän tykkää lentää lentokoneita, ja hänellä on lentäjän lupakirja.
  • Vuoteen 2018 asti Chasen autonumero oli 24, jolla hänellä oli kilpailuissa pikkukilpailuissa ennen kuin se muutettiin 9:ksi isänsä Billiin kunniaksi.
  • Hän on vieraillut TV-ohjelmissa ”Ridiculousness” ja ”The Dude Perfect Show.”
  • Hän on ollut lukuisten autolehtien kannessa – ”NASCAR Illustrated”, ”Georgia Magazine” jne.
  • Chase Elliott osallistui useiden animaatioelokuvien ja videopelien synkronointiin.
  • Hän ihailee tähti-NASCAR-kuljettaja Tony Stewartia.