Messin ja Ronaldon kansainväliset tilastot

Kaikki tämän sivun tilastot päivittyvät automaattisesti

Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo ovat molemmat tehneet vaikuttavan kansainvälisen uran Argentiinan ja Portugalin maajoukkueissa.

Messi on Argentiinan kaikkien aikojen paras maalintekijä 71:llä maalilla 142 maajoukkuekapselissa.Hän on viimeistellyt maaleja 0,50 maalia ottelua kohden. Hän on myös Argentiinan kaikkien aikojen paras maalintekijä 42 syöttöpisteellä.

Ronaldo on Portugalin kaikkien aikojen paras maalintekijä uskomattomilla 102 maalilla 171 ottelussa, tehden keskimäärin 0,60 maalia ottelua kohden.

Jos tarkastelemme pelattuja minuutteja, Messi tekee maalin 164,7 minuutin välein, kun taas Ronaldo tekee maalin 132 minuutin välein.8 minuuttia.

Mikäli syöttöpisteet otetaan huomioon, Messi osallistuu suoraan maalin tekemiseen joka 103,5. minuutti Argentiinalle, ja Ronaldo tekee maalin tai syöttää joka 102,6. minuutti Portugalille.

Yksiselitteisesti molemmat pelaajat ovat antaneet merkittävän panoksensa maajoukkueilleen ja tuottoisasti, ja ovat tehneet niin yli 15 vuoden ajan. Tämä on yleisesti hyväksytty Cristianon osalta; valitettavasti on kuitenkin olemassa suosittu Messi-myytti, jota satunnaiset jalkapallofanit usein toistelevat.

Messi-myytin hälventäminen

Me kaikki olemme kuulleet jonkun sanovan sen jossain vaiheessa…

”Messi ei ole koskaan onnistunut kansainvälisellä tasolla”

Tämä narratiivi on konkretisoitunut Messin valitettavan ennätyksen kautta, sillä hän on hävinnyt Argentiinan kanssa neljä suurta kansainvälistä loppuottelua. Tämä on kuitenkin samankaltaista kuin lukisi otsikon eikä koko artikkelia.

Kummallista kyllä, moni tuntuu kamppailevan sen käsitteen kanssa, että finaaliin pääseminen on parempi kuin finaaliin pääsemättä jättäminen, ja Argentiina on tehnyt näin neljästi Messin A-maajoukkue-uran aikana. Näistä otteluista he ovat hävinneet vain yhden varsinaisella peliajalla, häviten kerran jatkoajalla ja kahdesti rangaistuspotkukilpailussa.

On traagisen valitettavaa sijoittua neljä kertaa toiseksi (varsinkin edellä mainituissa olosuhteissa), mutta tuntuu oudolta väittää Messiä kansainväliseksi epäonnistujaksi, koska hänen joukkueensa pääsi säännöllisesti 2 parhaan joukkoon, mutta ei 1 parhaan joukkoon.

Jos Higuain olisi viimeistellyt yhden loistavista mahdollisuuksistaan näissä finaaleissa, niin todennäköisesti Messiä ylistettäisiin kansainvälisenä menestyjänä, mikä on näppärä yhteenveto kaikesta siitä, mikä jalkapalloilijoiden analysointitavassa on vialla. Messiä ei tietenkään voi täysin vapauttaa syyllisyydestä, sillä hän hukkasi oman ison tilaisuutensa vuoden 2014 MM-finaalissa.

On todennäköistä, että jotkut hyvää tarkoittavat henkilöt lankeavat ”Messi ei ole koskaan onnistunut kansainvälisellä tasolla” -loukkuun, koska hänen maalintekotuotoksensa 0,50 maalia ottelua kohden on huomattavasti alhaisempi kuin se, mitä hän kirjaa Barcelonassa. Sama pätee kuitenkin myös Ronaldoon, jonka 0,60 maalia per peli on huomattavasti pienempi kuin hänen seuratason keskiarvonsa. Puhumattakaan siitä, että 0,5 maalia per peli on mittari, jota käytetään tyypillisesti mitattaessa eliittihyökkääjiä; jälleen yksi tapaus, jossa Messi on omien järjettömien standardiensa uhri.

Leo Messi pelaa myös eri tavalla Argentiinassa kuin Barcelonassa, omaksuen syvemmän, pelintekijäpainotteisemman roolin. Tästä on osoituksena se, että Messi on antanut 71 maalinsa lisäksi peräti 42 syöttöpistettä.

• 🏅 Eniten maaleja CONMEBOLin MM-karsinnoissa (jaettu Suarezin kanssa)
  • 🏅 Ainoa pelaaja, joka on tehnyt Argentiinalle maalin jokaista CONMEBOL-maata vastaan
  • 🏅 Eniten ottelun parhaana pelaajana (Man of the Match) palkittavia maaleja yksittäisissä MM-kisoissa – 4 vuonna 2014
  • 🏅 MM-kisojen Kultaisen pallon ja Copa America Kultaisen pallon voittaja turnauksen pelaajana
  • 🏅 Eniten maaleja kalenterivuoden aikana Argentiinalle: 12 maalia vuonna 2012
  • 🏅 Eniten hattutemppuja Argentiinalle: 6 hattutemppua

Messi kirjasi myös poikkeuksellisia tilastoja loistavissa vuoden 2014 MM-kisoissaan:

• 4 maalia
  • 1 syöttö
  • 23 avaussyöttöä (eniten turnauksessa)
  • 46 dribblausta (eniten sitten vuoden 1986)
  • 4 MOTM-palkintoa (MM-kisojen ennätys)

Keskeinen ero Maradonan (1986) ja Messin (2014) välillä on se, että Maradona teki Burruchagan maalin finaalissa, kun taas Higuainin ei.

Kansainväliset pokaalit

Missä Cristianolla on tietysti etulyöntiasema Messiin nähden, on se ratkaiseva suuri kansainvälinen pokaali. Ronaldo on päässyt Portugalin kanssa kahteen suureen kansainväliseen finaaliin, molemmat EM-kisoissa. Ensimmäisessä, jo vuonna 2004, Portugalin joukkue huimasi kotikentällään turnauksen ennakkosuosikkia Kreikkaa vastaan, joka selviytyi 1-0-voittajana.

Hänen toinen suuri loppuottelu pelattiin Pariisissa 12 vuotta myöhemmin, ja tällä kertaa vastassa oli kotikentän suosikkijoukkue: Ranska. Ronaldon epäonneksi hän loukkaantui jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen ja joutui lopulta vaihtoon 25. minuutilla. Onneksi Portugalin Eder iski kuitenkin voittomaalin jatkoajalla jännittävän maalittoman yhdeksänkymmenen minuutin jälkeen 25 metristä. Portugali ja Cristiano Ronaldo olivat ensimmäistä kertaa Euroopan mestareita.

Vuonna 2019 Portugali voitti myös kaikkien aikojen ensimmäisen UEFA Nations Leaguen, upouuden kilpailun, joka otettiin käyttöön korvaamaan vanhentuneet kansainväliset ystävyysottelut. Ronaldo ei pelannut neljässä lohkovaiheen ottelussa, mutta kun Portugali pääsi välierävaiheeseen, hän palasi ryminällä ja teki hattutempun voittaessaan Sveitsin 3-1 ja nostaessaan Portugalin finaaliin. Siellä vastaan asettui Hollanti, ja Gonçalo Guedes teki ottelun ainoan maalin.

Ei EM- eikä MM-kisoja, mutta Ronaldolle kuitenkin toinen kansainvälinen pokaali neljään vuoteen.

• ❌ MM-kisat 2014 – 0-1 (AET) vs Saksa
  • ❌ Copa America 2015 – 0-1 (AET) vs Nigeria. 0-0 vs Chile (1-4 pens)
  • ❌ Copa America 2016 – 0-0 vs Chile (2-4 pens)

Katsotaan Leo Messin neljän suuren finaalitappion taakse, hän kilpaili myös vuoden 2008 olympialaisissa, joissa Argentiinan U23-joukkue (sekä kolme yli-ikäistä pelaajaa) voitti jokaisen ottelun matkalla kultamitaliin. Ei siis MM-kisoja tai Copa Americaa Messille, mutta olympiakulta varmasti pehmentää iskua jonkin verran.

Tämän lisäksi Messi voitti myös FIFA:n U20 MM-kisat vuonna 2005 tehden matkan varrella 6 maalia (joista 2 finaalissa).

Kilpailumaalit vs. ystävyysotteluiden kansainväliset maalit

Ronaldo on tehnyt paljon suuremman osan kansainvälisistä maaleistaan kilpailullisissa otteluissa kuin Messi, tehden 84 maalia 102 maalistaan kilpailullisissa kansainvälisissä otteluissa (82,35%). Messi on tehnyt 37 maalia 71:stä kilpailullisissa kansainvälisissä otteluissa (52,11%).

Messi Kansainväliset maalit & Syötöt

• Kilpailuottelut: 37 maalia, 27 syöttöä, 95 maajoukkuekapselia
  • Ystävyysottelut: 34 maalia, 15 syöttöä, 47 maajoukkuekapselia

Ronaldo Kansainväliset maalit & Syötöt

• Kilpailuottelut:
  • Ystävyysottelut: 18 maalia, 9 syöttöä, 49 maalia

Cristiano Ronaldolla on selvästi ylivoimainen maalitilasto kansainvälisissä kilpailuotteluissa, mutta on otettava huomioon vastustajan taso.

Vastustajien taso

Yksi syy näiden kahden pelaajan ystävyys-/kilpailumaalien erotukseen on se, millaisia vastustajia he tyypillisesti kohtaavat. Euroopassa MM- ja EM-karsinnat on jaettu useisiin ryhmiin, ja jokaisessa ryhmässä on mukana pari erittäin heikosti sijoittunutta joukkuetta, kuten Andorra, Liechtenstein, Luxemburg, Latvia, Färsaaret ja monet muut.

Etelä-Amerikassa sen sijaan ei ole karsintavaihetta Copa Américaan, ja MM-karsinnoissa on yksi ainoa ryhmä, jossa joudutaan pelaamaan kaikkia mantereen raskassarjoja vastaan. Tässä ryhmässä ei myöskään ole todella helppoja otteluita, sillä jopa alhaisimmalle sijalle sijoittunut Bolivia on surullisen kova vierasjoukkue poikkeuksellisen korkean korkeustason vuoksi.

Tämän vastakkaisen tilanteen seurauksena Ronaldo on pelannut paljon enemmän kilpailullisia otteluita alhaisemmalle sijalle sijoittuneita joukkueita vastaan kuin Messi. Ronaldon vastustajien keskimääräinen virallinen FIFA-ranking kilpailullisissa otteluissa on 53, kun taas Messin vastustajien keskimääräinen FIFA-ranking kilpailullisissa otteluissa on 34.

Tämän havainnollistamiseksi Ronaldon viisi parasta suosikkivastustajaa kilpailullisissa kansainvälisissä otteluissa tehdyillä maaleilla mitattuna ovat Liettua, Ruotsi, Andorra, Armenia ja Latvia, jotka ovat keskenään FIFA-rankingin keskiarvolla 101,2.

Messin viisi suosikkivastustajaa kilpailullisissa kansainvälisissä otteluissa tehtyjen maalien määrässä mitattuna ovat Ecuador, Paraguay, Venezuela, Uruguay ja Panama, joiden keskimääräinen FIFA-luokitus on 43,2.

Selvennyksenä todettakoon, että tämä ei missään nimessä ole väheksyntä Ronaldoa kohtaan; jos Messillä olisi mahdollisuus pelata yhtä säännöllisesti yhtä huonosti rankattuja joukkueita vastaan, hänen yleisimmät uhrinsa olisivat hyvin samankaltaisia. Lähtökohtana tässä on se, että kaksikon kilpailulliseen/ystävälliseen pistetasoon liittyy asiaankuuluva konteksti, jota ei voi jättää huomiotta.

Kansainväliset turnaukset Maalit & Syötöt

Ronaldo teki suurten turnausten debyyttinsä kotikentällä Euro 2004:ssa, jossa hän teki 2 maalia ja selvisi aina finaaliin asti ennen shokkitappiota Kreikalle. Messi debytoi vuoden 2006 MM-kisoissa, joissa hän teki maalin 13 minuutin kuluttua ensimmäisestä esiintymisestään. 2014 ja 2018 MM-kisoissa tehdyt lisämaalit antoivat Messille ainutlaatuisen ennätyksen olla ainoa pelaaja, joka on tehnyt maalin MM-kisoissa teini-, parikymppisenä ja kolmekymppisenä.

Messi Suurten kansainvälisten turnausten maalit & Syötöt

Turnaus maalit (Ryhmä/KO) syötöt (Ryhmä/KO) syötöt (Ryhmä/KO) Pois Palkinnot
World Cup 2006 1 (1/0) 1 (1/0) 3 (2/1) Neljännesvälierät. (kynät)